First run after installation - permissions problem

More
29 Aug 2013 17:48 - 29 Aug 2013 17:54 #1415 by Tjauw
Tjauw created the topic: First run after installation - permissions problem
Hi,
I am a Drupal user but decided to try Joomla, purely based on your impressive demo. I installed Joomla 2.5.14 successfully on my Apache server and subsequently your component and search module. I installed the sample data, created a user that belongs to the admin group, checked permissions in the backend of Domus, added Domus to the Menu and had a look at my first primitive Joomla site using it's default template. I tried the search options and got results without pictures. I noticed some php errors:


1. Trying to get property of non-object in C:\....\components\com_domus\router.php on line 53
2. Trying to get property of non-object in C:\....\inmonatural\components\com_domus\router.php on line 53
3. Trying to get property of non-object in C\....\modules\mod_domussearch\tmpl\default.php on line 20
4. Undefined variable: image_dir in C:\....\components\com_domus\helpers\html.php on line 207
Prop. ID
5. Undefined variable: image_dir in C:\....\components\com_domus\helpers\html.php on line 207
Price
6. Undefined index: view in C:\....\components\com_domus\router.php on line 59
7. Trying to get property of non-object in C:\....\\components\com_domus\router.php on line 53

Clicking on the Prop.ID link (notice 4) or Price link (notice 5) brings me to the Domus control panel leaving notices 3 and 6 visible.
Clicking on any link in the search results gives me a 403-permission problem. The same happens in the control panel.

I have been trying different users belonging to different groups. Nothing changes.

What am I doing wrong?

Thank you for your help.
Last Edit: 29 Aug 2013 17:54 by Tjauw. Reason: readability

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
09 Sep 2013 15:47 #1442 by Tjauw
Tjauw replied the topic: Re: First run after installation - permissions problem
Well, I tried but unfortunately nobody seems to be able to help me while a number of visitors seems to be looking for an answer on the same question.......

Looking for a Drupal solution again now.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
09 Sep 2013 15:55 #1443 by admin
admin replied the topic: Re: First run after installation - permissions problem
Sorry, I just missed this post notification :(

First of all you should lower your error notification. We're polishing up the code, but some notices are still visible.
Did you tried using a super admin?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
09 Sep 2013 16:01 #1444 by Tjauw
Tjauw replied the topic: Re: First run after installation - permissions problem
I fail to see how hiding the mentioned errors could solve my problem. Yes, I tried all levels of users.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
09 Sep 2013 16:14 #1445 by admin
admin replied the topic: Re: First run after installation - permissions problem
You won't solve any error, but it will make your life easier.
Most likely there is a problem while setting up menu.
Did you nested them, or are just on the same level?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
09 Sep 2013 16:24 #1446 by Tjauw
Tjauw replied the topic: Re: First run after installation - permissions problem
Thank you for your help.

I already cleaned up my testing environment. As I mentioned before I
am new to Joomla and found a quick way to include Domus in the main menu
where it correctly appeared. I suppose that this will be on the same level,
not nested.

Forgetting about the visible php errors, I fear that the real
problem is not in the menu but in the permissions as described in my
original mail.

If you think we can easily solve this problem I will be happy to set up my testing environment again.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.211 seconds